Reklama
 
Blog | Jakub Čech

Prezidentova návštěva Prostějova

Prezident Miloš Zeman v rámci svých cest po republice navštíví i Prostějov. Co si ale o jeho plánované čtvrteční návštěvě myslet?

Když se podívám na program prezidentovy návštěvy Prostějova, vidím v něm obrovský posun od dob exprezidenta Klause. Ten v době své návštěvy v Prostějově navštívil jedině Tenis klub, kde slavnostně povečeřel s vedením Prostějova.

Miloš Zeman se chystá na setkání s občany, což je pozitivní. Přesněji, jediné pozitivní. Pokud bych měl pozvat prezidenta do Prostějova, nenapadlo by mě jiné místo pro setkání s občany než náměstí, tak jak to bývá v ostatních městech. Pokud by to muselo být uvnitř, neuvažoval bych o jiném místě než o společenském domě – kascentru. Bohužel, já uvažuji jinak než pořadatel setkání a tak se setkání s prezidentem koná v sále Duhy, který má kapacitu asi 100 míst. Menší sál se najít skutečně nedal.


Následně se prezident podepíše do městské kroniky a jak řekl sám primátor Miroslav Pišťák: „„Mám pro pana prezidenta dárek, ale co je to za dárek, je jen mezi mnou a panem prezidentem. Prozradím ale, že jej dárek určitě neurazí.“

Reklama

Co by to tak asi mohlo být? Co je nejtypičtější výrobek z Prostějova, který potěší pana prezidenta? Nebude to náhodou láhev ze Starorežné?

Navíc, žijeme v době, kdy by se dárky, které si dávají veřejní představitelé, měly zveřejňovat. Kdyby tomu tak bylo, tak o špercích pro paní Nagyovou jsme věděli před několika lety.

Prezident se poté chystá do soukromé firmy – FTL sídla regionálního autobusového dopravce. Marně přemýšlím, proč prezident jede zrovna tam? Podobných dopravců jsou v republice desítky… Proč raději nejede tam, kde je to jedinečné? Třeba do Národního domu? Nebo rovnou do Starorežné, je to tradiční prostějovský výrobek a jak říká pan primátor, určitě by to pana prezidenta neurazilo.